#
  • Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 32200 Bahçelievler Mh. 102. Cd. No:24 ISPARTA
  • oidb@isparta..edu.tr

ISUBU'LÜ OLMAK

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7141 Numaralı Kanun” ile Isparta’da kuruldu. ISUBÜ’nün lisans eğitimi veren 7 fakültesi, 1 yüksekokulu, ön lisans eğitimi veren 18 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüsü bulunmaktadır.

Uygulamalı eğitimde “Model Üniversite”
43 yıllık tecrübemizle eski, 3 yıllık kuruluşumuzla dinamik ve yeni üniversite olmanın heyecanını yaşıyoruz.
Türkiye’nin uygulamalı eğitime dayalı konsept üniversitesiyiz. Sadece Isparta’mızın değil Türkiye’nin üreten üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Üniversite-Sanayi iş birliği çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmektedir.
Hedeflerimiz arasında genelinde Türkiye’ye, özelinde Isparta’ya katma değer oluşturmayı amaç edindik. Öğrencilerimize artı değerler kazandırarak iş arayan değil, iş için aranan elemanlar yetiştirmeyi, sanayi ile barışık ortak işler yürütebilmeyi, sanayi ve tarım başta olmak üzere tüm sektörlerle iç içe olmayı sağlama yönünde çalışmalar yapmaktayız.

Misyon

Toplumla etkileşim içinde, insanı önceleyerek, uluslararası standartlarda eğitim vermeyi, araştırma yapmayı, hizmet sunmayı ve çözümler üretmeyi görev edinmiştir.

İşyeri Eğitimi

İşyeri Eğitimi, örgün eğitim koşulları altında öğrenciye verilemeyen bilgi, beceri, deneyim, uygulama ve işyeri görgüsünün bir müfredat kapsamında, sanayi-okul-öğrenci işbirliği ile öğrencilerimize -yeni nesil nitelikli insan yetiştirme- kazandırılmasını amaçlayan bir proje, bir uygulamadır.

Araştırma ve Proje Destekleri

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi araştırma projelerine verdiği maddi ve lojistik destekle çok çeşitli özgün bilimsel üretimlerin yapılmasını sağlamış ve adeta araştırmacılar için cazibe merkezi haline gelmiştir.

Çiftanadal Yandal

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde çift dal ve yan dal eğitim programları yürütülmektedir. Öğrenci çift dal programı ile iki faklı alanda / programda, iki farklı lisans/önlisans diplomasına sahip olabilmekte; yan dal programı ile de kendi alanı dışındaki farklı bir alanda eğitim alabilmektedir.

Değişim Programları

Üniversitemizde öğrenci değişim programları çerçevesinde MEVLANA, FARABİ, ERASMUS gibi programlar başta olmak üzere öğrenci hareketliliğine yönelik faaliyetler başarı ile sürdürülmektedir. Bu programlarla öğrencilerimiz akademik yaşamlarına katkıda bulunacak tecrübeler edinmektedirler. Bu faaliyetler Üniversitemiz Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü aracılığı ile yürütülmektedir.

Kısmi Zamalı İş İmkanı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin çeşitli birimlerinde “kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma” programı uygulanmakta olup, öğrencilerin bir yandan eğitimlerini devam ettirirlerken, diğer yandan da çalışarak belli bir ekonomik bütçeye sahip olmaları sağlanmaktadır. Bu program ile ilgili gerekli açıklamalar her eğitim yılı başlangıcında öğrencilerimize duyurulmaktadır.

Yemek Bursu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde ihtiyacı olan öğrencilere kontenjan dahilinde ücretsiz yemek bursu verilmektedir.2020 yılında toplam 218 öğrenciye yemek bursu verilmiştir.

YÖK Destek Bursu

2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere Yükseköğretim Kurulunca belirlenen miktarda ve sürede verilen aylık burs programıdır. Üniversitemizde Ziraat Fakültesi, Egirdir Su Ürünleri Fakültesi ve Orman Fakültesi öğrencilerine YÖK Destek bursu verilmektedir. 2020 yılında 67 öğrencimize YÖK Destek bursu verilmiştir.

Tercih Edilebilirlik

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, üniversiteye giriş sınavlarında “tercih edilme sayısı” bakımından her yıl artarak Türkiye’deki üniversiteler arasında üst sıralarda yer almakta olup, bugün itibariyle doluluk oranı yüzde 92.47’dir.